top of page
Dorrit_KarenVanGilst_011221_17_lr_edited

OVER MIJ

Ik ben Dorrit Verkade.

Mijn eigenheid gaat over rauwheid, puurheid en speelsheid. Gewoon bijzonder, net als iedereen.

Als levenstherapeut creëer ik een plek waar je mag zijn met alles. Een veilige plek om te vertragen, om te zien en te voelen wat anders niet aan het licht zou komen. Ik begeleid het proces waarin jij je verder ontplooit en je bewustzijn ontwikkelt. Jouw eigen koers wordt weer zichtbaar.

Ik ben opgegroeid in Schiedam, daar liggen mijn roots. Vanaf kleins af aan ben ik heel nieuwsgierig naar mensen, alle soorten en maten. Deze rauwe stad met veel diversiteit bood mij dat volop. Met een open nieuwsgierigheid ontdekte ik dat we allemaal bijzonder zijn èn tegelijkertijd hetzelfde. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik in deze stad nu ook mijn praktijk gevestigd heb. 

De stormachtige jonge jaren in mijn leven hebben mij vormgegeven en mij nog opmerkzamer laten zijn naar wat er om me heen gebeurde. Mijn empathisch vermogen, intuïtie en subtiele waarneming zijn hierdoor goed ontwikkeld. Ik geniet hiervan en zie het als mijn grootste kwaliteiten. Wel heb ik inmiddels geleerd, na therapie, workshops en opleidingen, om deze ‘scherp afgestelde antenne’ zelf te bedienen en dus alleen aan te zetten als dat behulpzaam is. Mijn rauwheid, puurheid en speelsheid kregen ook weer meer plek. Het zijn verrijkende schatten die ik nu in kan zetten in mijn werk.

Ik geloof in herinneren. Herinneren wie ik was voor alles gebeurde in het leven. Rauw, puur en speels. Dat was ik en ben ik weer, met een kleine omweg ;) In de sessies die ik geef gaat het dan ook om terugvinden wat jij al tot je beschikking hebt.

rauw.jpg

RAW

omdat ik het leven omarm in al zijn facetten. Licht en donker. Met mijn poten in de klei en mijn kop in de wolken. Hierdoor kan ik in de sessies de veilige bedding geven die nodig is voor wat er ook voorbij komt. Je bent welkom met je eigenaardigheden, je kwetsbaarheden, je boosheid, je plezier en je grootsheid.

OPLEIDING

- Master Sociologie (Erasmus Universiteit Rotterdam) 2008
- HBO Medische Basiskennis (Con Amore) 2021
- HBO Praktisch werken met Psychopathologie (Con Amore) 2020
- Facilitatorstraining Multidimensionaliteit (J. van Wijgerden) 2022
- Nascholing Hoogsensitiviteit bij kinderen (Con Amore) 2022

- Personal Clearing workshop Juno Burger 2023

- SoulCollage® facilitator training 2023

- HBO opleiding Levenstherapeut (School of Life) 2018 - 2023

bottom of page